5 tips om een ideale datum te prikken voor jouw event

Hou rekening met de agenda van andere verenigingen

Stel: je organiseert de jaarlijkse fuif van jouw jeugdvereniging. Dan is het uiteraard verstandig niet dezelfde datum te kiezen als de chiro of scoutsgroep uit jouw buurgemeente. Doorgaans is hun publiek ook dat van jullie. Mogelijk mikken ze zelfs op dezelfde sponsors en rekenen ze op dezelfde leveranciers. Ga dus niet met elkaar wedijveren. Spreek liever onderling de data voor jullie events af. Of misschien is het interessant om samen iets te organiseren?

Hou rekening met grote sportwedstrijden

Kan of wil je tijdens je evenement de ronde van Vlaanderen of de finale van het WK voetbal uitzenden? Ideaal. Maar in een ander geval denk je er best aan dat heel wat mensen liever het WK voetbal volgen op groot scherm dan een bezoek te brengen aan de eetdag die je net op dat moment hebt ingepland.

Hou rekening met jouw doelgroep

Wil je vooral scholieren en studenten op jouw evenement? Let er dan op dat je jouw evenement niet tijdens de examenperiode inplant. Anderzijds: bestaat jouw doelgroep vooral uit volwassenen, dan mijdt je best het bouwverlof en andere vakantieperiodes. Veel mensen gaan dan immers op vakantie in het buitenland. Zij annuleren echt hun vakantie naar Benidorm niet omdat jullie een aa-knokenfuif plannen tijdens het bouwverlof!

Hou rekening met je leveranciers

Als je op korte termijn een feestje plant, hou dan rekening met je leveranciers. Heel wat materiaal dat je normaal gezien bij je lokale drankenhandel of cateraar zonder problemen kan huren of lenen is niet altijd even beschikbaar. Haal je het dus eind april in je hoofd om in het midden van mei een cocktailavond te organiseren, dan bestaat de kans dat al de frigo’s van de drankenhandel gereserveerd zijn voor de communie- en trouwfeesten die dan plaatsvinden. Bekijk dus ruim op tijd met je leveranciers wanneer zij hun drukste periode hebben, en maak duidelijke afspraken. Misschien stel je toch die cocktailavond best even uit tot in juli?

Wettelijke feestdagen in België

Boek je graag een grote artiest uit het buitenland voor jouw evenement? Dan zijn de wettelijke feestdagen een uitgelezen kans. Heel wat artiesten boek je een pak goedkoper tijdens weekdagen. Die grote artiest uit Nederland viert bijvoorbeeld geen wapenstilstand. De uitgelezen kans om deze te boeken voor een vriendenprijs bij de start van het verlengd weekend op donderdagavond in plaats van de dag erna!