Kom je de beurs openen, burgemeester?

De Dag van de Jeugdhuizen is de jaarlijkse hoogdag voor ieder jeugdhuis. ​Op 24 november is het weer zover. Naar aanleiding van deze heuglijke dag organiseren we een rasechte jeugdhuisactiviteit: de beursfuif. Tijdens de beursfuif bepaalt het drankverbruik de drankprijs. Als er bijvoorbeeld veel cola gedronken wordt, stijgt de prijs van cola en dalen de andere drankprijzen. Periodieke beurscrashes zwepen de boel nog extra op. Op een groot scherm kan je de beurs volgen. De burgemeester en schepen van jeugd krijgen bovendien de toch wel bijzonder eer om voor de beursopening de bel te komen luiden!

STAD BERINGEN X JEUGDHUIS CLUB 9

Op 14 oktober kiest meerderjarig Beringen een nieuw stadsbestuur. Om de kersverse samenwerking met het nieuw stadsbestuur af te trappen nodigen we de schepen van jeugd en burgemeester uit in ons jeugdhuis.

“Waarom zou Club 9 dat nu moeten doen?”, vroeg je je intussen misschien al af. Heel simpel: enerzijds is Stad Beringen een belangrijke partner van ons jeugdhuis. Bijvoorbeeld op vlak van infrastructuur, financiële middelen, het lokaal jeugdbeleid, mogelijkheden om samen te werken met andere lokale organisaties en ga zo maar door.

Anderzijds is een jeugdhuis, en dus ook dat van ons, van enorm belang voor Stad Beringen. Het is de voornaamste plek waar jongeren samenkomen om te hangen, samen te zijn, hun ding te doen, te skaten, te repeteren, te concerteren, te vergaderen, te ondernemen, …

Daarom nodigen we de burgemeester en/of schepen van jeugd uit op Dag van de Jeugdhuizen! Misschien hebben we tegen 24 november wel een gloednieuwe burgemeester, want op zondag 14 oktober trekken we met z’n allen naar de gemeentelijke stembus. Dan is Dag van de Jeugdhuizen dé ideale gelegenheid om hem of haar te leren kennen. Want het gezegde luidt: vriendschappen die starten op Dag van de Jeugdhuizen zijn voor het leven!