Missie en visie

JEUGDHUIS

Al sinds 1966 staan gezellige caféavonden en een veelzijdige, alternatieve muziekprogrammatie centraal in jeugdhuis Club 9. Van originele instuifactiviteiten, over vooruitstrevende concerten en fuiven, tot knotsgekke wereldrecordpogingen en boeiende workshops. Met de veelal experimentele projecten proberen we de grenzen van het onmogelijke te slopen, de jongeren te motiveren en de jeugdhuiswerking kleur te geven. Jeugdhuis Club 9 verenigt een jeugdwerking, muziekhuis en creatieve werkplek tot een dynamische ontmoetingsplaats waar diverse subculturen elkaar ontmoeten.

Ook maatschappelijk relevante thema's gaat jeugdhuis Club 9 niet uit de weg. Zo ondersteunen we jaarlijks 'Music For Life' en 'Schrijf ze VRIJdag'. Eerder organiseerden we al evenementen voor '11.11.11' en 'de bouworde'. Aandacht voor interculturele samenwerkingen is evenzeer in een gezonde dosis aanwezig. Bewijs hiervan zijn de 3 beeldjes die jeugdhuis Club 9 wegkaapte tijdens de eerste editie van de Oscaruitreiking van de Vlaamse Federatie van Jeugdhuizen in 2006.

PROJECTWERKING

Jeugdhuis Club 9 biedt onderdak aan twee projecten. Enerzijds stimuleren we via 'We Claim The Streets' artistieke expressie bij jongeren. Anderzijds wakkeren we de ondernemerszin aan bij jongeren via 'C.LAB' (van 2015 tot 2019 onder de naam van Do-It-Yourself Deluxe).Van pop-up indoorskatepark en weggeefwinkel tot kortfilms en streetart op de achtergevel van de lokale dorpscinema. Héél wat artistieke, creatieve en ondernemende jongeren wisten via 'jeugdhuis Club 9' reeds hun droomproject waar te maken!

MUZIEK/CULTUURWERKING

Wie spreekt over jeugdhuis Club 9, denkt aan meer dan enkel een jeugdhuis. De vzw vormt een biotoop voor muziek- comedy- en filmliefhebbers van het eerste uur. Maandelijkse concertavonden onder de noemer 'Club 9 Live', beruchte feestjes zoals 'Bass 09', comedyshows waar je niet meer bijkomt van het lachen en een jaarlijkse 'Drive-in Movie'-week waar zelfs Erik Van Looy jaloers op zou zijn, zijn hiervan het beste voorbeeld.

Jeugdhuis Club 9 is een bezieler zijn voor de jonge geest, een broedplaats voor creativiteit en een stimulans voor lokaal en regionaal talent. Met initiatieven zoals 'De Nacht van de Repetitiebunker' zetten we buiten de succesvolle Belpopgroepen ook onze eigen beloften nog eens extra in de schijnwerpers.

Wie de mentaliteit van jeugdhuis Club 9 helemaal wil vatten, moet de dynamiek tussen de vrijwilligers komen beleven, de strakke gitaarriffs in de concertzaal komen beluisteren, een van onze legendarische fuiven komen beproeven of de gemoedelijke sfeer in het jeugdhuis komen opsnuiven.