Tools

Op het internet vind je verschillende handige tools die je helpen met je carrière. Hetzij als ondernemer, hetzij als werknemer. Hier vind je er enkele terug

Great Fucking Startup Advise
Eentje om je op weg te helpen :)
Go to this fucking website

PERSOONLIJKHEIDSTESTS

MBTI
Verschillende coaches en trainers gebruiken MBTI om inzicht te krijgen in de persoonlijke talenten van werknemers binnen een bedrijf. Wees hen voor, leer je eigen talenten kennen, en krijg zo een idee van de carrièremogelijkheden die het best bij je passen!
Neem hier de MBTI-test

BigFive
​Alhoewel MBTI zeer populair is in de HR wereld bestaat er geen wetenschappelijke onderbouwing voor deze theorie. In tegenstelling tot MBTI, wordt Big Five door de academische wereld ondersteund. Ontdek hoe je scoort op vijf persoonlijkheidsfactoren. Je krijgt onmiddellijk feedback.
Neem hier de BigFive-test

Basisprofieltest
Via deze test op basicprofile.com ontdek je welke karaktertrekken bij jou in het oog springen, welke jobs je het best liggen en hoe je in het leven staat. Je vindt er ook nog twee andere persoonlijkheidstesten waarmee je kan nagaan of je de juiste karaktertrekken hebt voor een job in de zorg- en verpleegkunde of de bewakingssector.
Neem hier de Basisprofieltest

TESTS

Pimento Map
De Pimento Map methodologie is gebaseerd op diepteonderzoek van honderden bedrijven en hun businessplannen en -modellen. Het is een snelle en makkelijke manier om de kansen van jouw businessmodel in te schatten.
Test je businessmodel

Kennistest
De kennistest van Unizo helpt je na te gaan of je goed op de hoogte bent van wat er komt kijken bij een eigen zaak.
Neem de kennistest

Startkompas
Het startkompas is een werkinstrument om de haalbaarheid van uw zaak te onderzoeken en een hulpmiddel bij het opstellen van uw ondernemingsplan.
Gebruik het startkompas

BIJLEREN

Knack.be
Op de website van het tijdschrift Knack kan je gratis studieboeken downloaden. Een aantal studieboeken zal je binnenkort ook terugvinden in Club9
Download studieboeken

Tips voor beginnende kunstenaars
BAM, het Instituut voor Beeldende, Audiovisuele en Mediakunsten bied je met deze "Tips voor beginnende beeldende kunstenaars" een leidraad op zakelijk, juridisch en organisatorisch vlak.
Bekijk de tips

Smartatbusiness.be
Wie van droge kost houdt, kan op deze website kennis maken met de 9 bouwstenen van het Business Model Canvas. Elk thema wordt verzorgd door ervaren ondernemers en ondernemende experten.
Bekijk hier de webinairs

Gratis e-book: In 4 stappen naar een topidee
In dit e-book kom je alles te weten over de eerste cruciale stap naar je eigen zaak.
Download e-book

The Startup Biz Checklist
Handige checklist die je best even overloopt alvorens te starten met je eigen zaak
Download de checklist

BLOGS

Vrouwelijke ondernemers blog
Deze blog helpt vrouwelijke ondernemers die willen groeien, heroriënteren of starten om zich OpmerKelijk te profileren met een duidelijk concept, een krachtig aanbod, een heldere communicatie en een strategische aanpak.
Ga naar deze blog

startenmetjebedrijf.nl
De blog voor startende ondernemers die hun eigen bedrijf starten
Ga naar deze blog

xerius.be
Xerius informeert en adviseert zelfstandigen en ondernemingen.
Ga naar deze blog

ALLERLEI

Startup Stash
Een samenstelling van middelen en tools die u helpen met uw startende onderneming.
startupstash.com

WaveApps
Facturatie en boekhouden zijn natuurlijk niet het leukste tijdverdrijf. Dankzij deze gratis online tool hoef je er niet teveel tijd aan te besteden! Als je er niet goed aan uitkan, vind je op het internet heel wat tutorials die je op weg helpen.
waveapps.com

CVmaker
Maak mooie, professionele CV's in enkele minuten, gratis.
cvmkr.com

AlternativeTo
Computersoftware kan (schandalig) duur zijn. Dankzij deze website vind je mogelijk een goedkoper of zelfs gratis (opensource) alternatief.
alternativeto.net