Upcycling jam DIY workshop

Upcyling, deze hippe term verwijst naar het transformeren van "afval" of onbruikbare materialen tot een uniek nieuw product. Denk aan voorbeelden zoals van afvalhout naar salontafeltje of van oude vinylplaten naar een toffe fruitschaal. Van oude afvalmaterialen kan je met (kleine) aanpassingen en een creatieve insteek, vaak nog een heel tof functioneel product maken!

Onder begeleiding van lesgever Jeroen van Bodegaz (Check https://www.bodegaz.be/ ) leren we samen hoe we een nieuwe invulling kunnen geven aan afvalproducten. Deze workshop is voor iedereen met verbeelding en zin om nieuwe leuke dingen te creëren. Voorkennis of ervaring is niet noodzakelijk.

Wij zorgen voor het afvalmateriaal, de begeleiding en de nodige tools. Jullie kunnen dan individueel of in kleine groepjes aan de slag met je projectjes. Ga vooral zelf aan de slag met je creativiteit en eigen inspiratie!

Indien je zelf een restproduct hebt waar je al lang een nieuwe bestemming voor zoekt, breng het gerust mee en ontdek samen met onze lesgever wat de mogelijkheden zijn!

Deze workshop zal (onder voorbehoud) conform coronamaatregelen van dat moment buiten plaatsvinden!

Inschrijven kan via deze link!

In samenwerking met de dienst duurzaamheid van de Stad Beringen in het kader van mei plasticvrij. https://beringen.futureproofed.com/action/7255

Andere activiteiten in Beringen ikv Mei Plastiekvrij
Webinar 'Zero Waste Rollercoaster' door Veerle Colle - op 6 mei ( 19u - 20u30)
(Online) Workshop: 'Praktische tips voor een leven met minder afval 'door Chantal van Gent - op 12 mei van 19u30- 21u